automn

فرش نوين امكان خريد فرش درجه از سايت خود را فراهم كرده است

automnRight
social
about درباره وبلاگ
# موضوعات
#

فرش نوين امكان خريد فرش درجه از سايت خود را فراهم كرده است

نخ تاو به تاپس فرش ماشینی

همه می دانیم که شرکتهای بافندگی ایران در حوزه فرش ماشینی بسیار فعال  بوده و امروزه اکثرا فرشهایی با شانه و تراکم بالا تولید می کنند . نخ لازم جهت این نوع فرشها ظرافت بالا و مناسب برای این نوع تراکم را باید دارا باشد . همچنین لازم به ذکر است که ایران در زمینه بافندگی بسیار جلوتر از ریسندگی بوده و این مساله تا حدودی مشکل ساز شده است . برای تولید فرش باکیفیت و تراکم بالا نیاز به نخ نمره مخصوص و ظرافت بالا داریم . در سیستم ریسندگی کاردینگ نخ تولیدی نمره 27 و نهایتا 30 تولید می شود که جوابگوی تراکم بالای 1000 و 1200 شانه نیست . تنها سیستمی که قادر به تولید نخهای بسیار ظریف و نمره بالا دارد ، سیستم ریسندگی تاو به تاپس است .

سیستم ریسندگی در ایران معمولا نیمه فاستونی می باشد که هم برای نخ کاردینگ و هم برای نخ تاو به تاپس بکار می رود .
الیاف در سیستم نیمه فاستونی از نوع استیپل با طول بلند می باشد . برای تهیه این نوع الیاف ، ابتدا آنها را به صورت دسته های منظم از الیاف فیلامنتی با طول هزاران متر با نام " تاو " تولید کرده و بعد بسته به نوع مصرف به طولهای معین برش می زنند مثل فرش ماشینی . تا الیاف استیپل بدست آمده تحت عملیات حلاجی و ریسندگی به فتیله یا تاپس تبدیل شود . حال اگر بتوان تاو را به گونه ای برش داد که الیاف آن از هم باز نشود و بعد از برش به صورت نوار یا " تاپس " درآید  ، به این ترتیب می توان مراحل حلاجی و کاردینگ را از پروسه ریسندگی حذف کرد که در واقع ایده اصلی ایجاد سیستم ریسندگی تاو به تاپس است .
در روش تاو به تاپس الیاف یکسره بصورت نوارهای ضخیمی " تاو" توسط ماشین برش و با هوای گرم یا بخار آب تا مرز پارگی کشیده می شوند و به الیافی با طول کوتاهتر تبدیل می شوند تا برای استفاده در فرش ماشینی به کار گرفته شوند  . توده الیاف از حالت تاو به حالت تاپس تبدیل شده و توسط غلطکهای مخصوص گرفته شده و به شکل فتیله های حلقوی داخل ظرفهای بانکه قرار می گیرند و بعد از برش تاو به گیل باکسهای ابتدای مسیر ریسندگی تحویل داده می شوند.
ادامه مسیر با ریسندگی کاردینگ که قبلا توضیح داده شد یکسان است .
از نظر استحکام و مقاومت در شرایط یکسان نوع الیاف یا تاو ، نخ کاردینگی از نخ تاو به تاپس بهتر است . فرشی که با نخ کاردینگی بافته می شود پرزدهی کمتری داشته ولی از لحاظ مقاومت سایشی فرش تولید شده با نخ تاو به تاپس عملکرد بهتری دارد . البته تمام تفاوت های این دو نمونه نخ و فرش  تولیدی از آنها ناشی از نحوه قرارگیری الیاف در ساختمان نخ می باشد. الیاف به دلیل ویژگی خط تولید نیمه فاستونی با تو به تاپس اساسا منظم تر از روش نیمه فاستونی با کاردینگ، در ساختار نخ قرار می گیرند . نخ تاو به تاپس نرمتر و لطیفتر از همان نخ با روش کاردینگ می باشد .

(0) نظر
X